tisdag 15 november 2011

Hej blogg


God afton.

Idag är en stor dag, det är tisdag. Med det innebär det kultur, kreativitet och förfall, allt på samma plats.

Vi är två dekadenta medelålderspojkar som bestämde oss för att tisdag är veckans bästa dag och valde att hylla den med att avnjuta mat i olika former och öl i flytande form. Vilken plats är då bäst för det - jo Hak. Varje haktisdag kommer ett nytt hak att synas och betygsättas.

För att kunna utföra en sådan uppgift måste vi först definiera ett hak. För att få kallas ett hak har vi bestämt att följande punkter måste uppfyllas
  • Ett hak måste servera mat som inte bara innefattar pizza. Bra hakrätter är exempelvis schnitzel och rödspätta.
  • Ett hak måste servera öl.
  • Ett hak får inte vara populärt.
  • Ett hak får inte ge en känsla av lyx, snarare familjärt.

Dessutom finns ett antal plusspoängpunkter enligt följande
  • Stammisar, helst av den trevligare typen.
  • Jack-Vegas-maskiner.
  • Ett hak vet att musik producerad efter år 2000 inte uppskattas av gästerna.
  • Huvudrätter för 60:-
  • Öl för 39:-

Utifrån dessa och eventuella nya punkter kommer vi bedöma ett hak i veckan. För att få en konsekvent bedömning så har vi valt att dela upp betygen i följande rubriker

Miljö
En viktig del för ett hak. Det vi koncentrerar oss med på är inredning och musik, till exempel om ett hak har valt att inreda likt en bastu uppskattas det. Musik definierades ovan som plusspoängpunkt.

Mat
Oberoende av pris vill man kunna äta utan att känna sig smutsig. Meny, smak och upplägg är några av de punkter vi tänkte beröra i denna sektion.

Dryck
En kategori där det är ganska svårt att misslyckas. Vi har valt att fokusera på drycken öl och även här ta hänsyn till utbud, ju mer fatöl desto bättre är något vi själva lever efter.

Personal
Hakpersonal ska inte vara för serviceinriktade och lärt sig den falska trevligheten. Hakpersonal ska däremot vara ge en känsla av att man är betydelsefull för att hakets fortlevnad. De ska hantera varje gäst som om det vore den sista.

Pris
Priset för att haka (verb för att gå på hak) får inte vara för högt, grundprincipen för ett hak är att man skulle kunna gå dit och äta varje dag utan att det skulle bränna stora hål i plånboken.

Hakkänsla
Slutligen har vi själva känslan, den som inte går att beskriva, man bara känner att det här stället är riktigt gött hak eller inte. Kategorin i sig kan ses som hur bra ovanstående korrelerar med varandra. Endast en tränad hakhjärna kan ta sig an att sätta betyg på denna känsla - vilken tur vi har.


Väl mött
Anton & Erik

4 kommentarer:

  1. Det här kommer bli kul, kommer slaviskt följa er blogg kanske man kan haka på någon gång också

    SvaraRadera
  2. ring mig om ni vill föreviga ett extra speciellt hakhäng. klick klick

    SvaraRadera
  3. Jag vill inte göra bloggen spänd så här innan julafton och allt, men jag e lite orolig över trollhättans brist på hak. Eventuellt skulle ni kunna bedöma Babylon och Emmas, har även öppnat ett ställe på rätt sida älven uppe i strömslund som jag tror heter kvarterskrogen.
    Ps. Haktisdag för mig är alla tre alternativen så jag avstår från att rösta. Plus en fråga, kan en haktisdag inträffa på en onsdag eller torsdag eller blir det automatiskt hakonsdag & haktorsdag?

    Mvh Anonymt

    SvaraRadera
  4. Hej, kul sida! Jag skulle också vilja veta mer om nya krogen I strömslund. Har hört att det ska vara bra där men har aldrig varit där själv så jag vet inte.

    SvaraRadera